Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan finansierer du dit cykelkøb med et kviklån

Vil du købe en cykel? Så er du heldig – cykelindustrien er i fremgang. Spørgsmålet er bare, hvordan du skal betale for den?

Start med dit cykelbudget

Før du begynder at tænke på finansiering, er det vigtigt at have en fornemmelse af det budget, du skal arbejde med. Det første skridt er at finde ud af, hvor mange penge du har råd til at bruge på en cykel og tilbehør.

Hvis det er dit første cykelkøb, er der gode chancer for, at du ikke ved, hvad der er rimeligt med hensyn til pris eller kvalitet – eller om der overhovedet er nogen muligheder inden for dit prisinterval! Derfor er det vigtigt at lave noget research, før du træffer nogen beslutninger.

Det næste, jeg anbefaler, er at kigge på anmeldelser af forskellige mærker og modeller på websteder som BikeRadar eller Cycling Weekly (UK). Disse hjemmesider vil give et indblik i, hvad andre cyklister mener om visse modeller og mærker, hvilket gør dem nyttige, når du skal beslutte, om noget vil fungere godt til dine behov eller ej.

Se på lånebetingelser og -vilkår

Se på lånets vilkår og betingelser.

  • Tjek rentesatsen
  • Se på, hvor lang tid du har til at tilbagebetale lånet fuldt ud, og om der er sanktioner for forsinket betaling
  • Se, om der er gebyrer forbundet med at optage denne type lån, eller hvad der er inkluderet i omkostningerne (f.eks. om der er et gebyr for at foretage betalinger pr. telefon)
  • Hvis du planlægger at bruge sikkerhed som f.eks. din bil eller dit hus som sikkerhed for dit cykelkøb, skal du finde ud af, om de kræver yderligere dokumentation fra dig

Overvej din kreditvurdering

Som hovedregel gælder det, at jo højere din kreditvurdering er, jo bedre er den. En god score betyder, at du har større sandsynlighed for at blive godkendt til et lån til en lavere rente end en person med en lavere score.

Overvej din alder og indkomst

Før du ansøger om et dagpengelån, er det vigtigt at tænke over din alder og indkomst. Hvis du er under 21 år gammel, er du muligvis ikke berettiget til et kviklån. Men hvis du er over 21 år og har bevis for en fast indkomst (f.eks. lønsedler), er der ingen problemer med at ansøge.

Hvis du er selvstændig og ikke har nogen traditionelle former for indkomst såsom lønsedler eller selvangivelser til rådighed, så vil långivere sandsynligvis kræve en form for bekræftelse fra en revisor eller skatteprofessionel, der kan bekræfte, at deres virksomhed er rentabel nok til, at det giver mening for dem at låne penge til høje renter.

Hvis du har gjort din research, er du klar til at få et lån til en cykel.

Hvis du har gjort din research, er du klar til at optage et lån til en cykel. Du ved, hvilken type cykel du vil have, og hvor mange penge du har råd til at bruge på den. Du har også tjekket lånebetingelserne for at sikre, at dine behov bliver opfyldt.

Cykellån er en god måde at få den cykel, du ønsker. Du kan få et lån til nye eller brugte cykler, og hvis du har dårlig kredit, er der stadig långivere derude, der er villige til at samarbejde med dig. Det vigtigste er at lave din research og finde den rigtige långiver til dine behov, før du ansøger om et lån.

Udgivet i Skriv en kommentar

Vigtigheden af sikkerhedsudstyr til cykler

Cykelsikkerhed er et vigtigt emne, som ofte overses af cyklisterne. Cykler er ikke kun en omkostningseffektiv og miljøvenlig transportform, men de giver også mange sundhedsmæssige fordele. Men for at få fuldt udbytte af cyklingen er det vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler for at sikre din sikkerhed på vejen. Et af de vigtigste aspekter af cykelsikkerhed er brugen af det rette udstyr.

Lys på cyklen og hvorfor det er vigtigt

Cykellygter er et vigtigt stykke sikkerhedsudstyr, som enhver cyklist bør have. De er afgørende for synligheden og kan være med til at forhindre ulykker under dårlige lysforhold. Der findes cykellygter i forskellige stilarter og størrelser, lige fra små batteridrevne lygter, der kan fastgøres til styret eller sadelpinden, til større, genopladelige lygter, der kan monteres på cyklens for- og bagdel. Det er vigtigt at vælge en lygte, der er lysstærk nok til at blive set af andre trafikanter, og som har en blinkfunktion for at øge synligheden. Hvis du derfor er på udkig efter nye cykellygter, kan du besøge eRiders.dk og gå på opdagelse blandt de bedste cykellygter på markedet.

Vigtigheden af at bære en hjelm for at beskytte hovedet

Hjelme er et andet vigtigt stykke sikkerhedsudstyr for cyklister. De er designet til at beskytte rytterens hoved i tilfælde af en ulykke. En hjelm skal sidde tæt og sikkert på hovedet, og remmene skal være justeret, så de sidder ordentligt.

Handsker bliver ofte overset som et stykke sikkerhedsudstyr, men de spiller en vigtig rolle for beskyttelsen af cyklistens hænder. De kan være med til at forebygge skader i tilfælde af en ulykke og kan også give et bedre greb om styret. Handsker kan også beskytte hænderne mod elementerne, f.eks. kulde, regn eller solskoldning. Det er vigtigt at vælge handsker, der sidder godt og giver tilstrækkelig beskyttelse.

Andre skridt til at være sikker på vejen

Ud over brugen af det rette udstyr er der andre skridt, som cyklister kan tage for at være sikre på vejen. Disse omfatter:

 

– Overholdelse af færdselsreglerne: Cyklister skal følge de samme regler som bilister, herunder overholde trafiksignaler og stopskilte og give tegn til at dreje.

 

– At være opmærksom på sine omgivelser: Vær opmærksom på potentielle farer, f.eks. huller eller affald på vejen.

 

– Brug cykelstier eller udpegede cykelstier: Disse er designet specielt til brug for cykler og kan være med til at adskille cyklisterne fra den motoriserede trafik.

 

– Kontroller din cykel før hver tur: Sørg for, at dine bremser, dæk og kæder er i god stand, og at alle bolte og skruer er strammet.

Konklusion

Afslutningsvis kan man sige, at brugen af korrekt sikkerhedsudstyr som f.eks. cykellygter, hjelme og handsker er afgørende for at holde cyklisterne sikre på vejene. Ved at følge færdselsreglerne, være synlige og opmærksomme på deres omgivelser og vedligeholde deres cykler korrekt, kan cyklisterne i høj grad reducere risikoen for ulykker og skader. Husk, at cykling er en fantastisk måde at holde sig sund og reducere sit CO2-fodaftryk på, men det er vigtigt at være sikker, mens man gør det. Brug altid dit sikkerhedsudstyr, følg færdselsreglerne og vær opmærksom på dine omgivelser.

 

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Sikkerhedsudstyr er vigtigt alle steder: både som cyklist og bådejer

Både som cyklist og som bådejer ved man at sikkerhed er vigtigt, og at det kræver meget udstyr både til når du cykler, men også generelt båd udstyr. Men heldigvis kan du erhverve dig rigtig meget udstyr online via Marineudstyr.dk.

Sejlertøj er vigtigt

Er du sikker på cyklen med dine cykel airbag, så skal du også være det, når du sejler. Og så skal du være forberedt på lidt af hver. En af de ting du skal anskaffe sig som sejler er sejlertøj. For livet på havet kan være meget omskiftelig, og du har brug for beskyttelse mod vind og vejr. Samtidig skal tøjet være let at bevæge sig i, når du skal rundt på båden. Det er både jakker, bukser, men også solbriller og godt fodtøj du skal anskaffe dig for at kunne begå dig på havet.

En våddragt er vigtig

Der kommer helt sikker situationer hvor du som sejler skal i vandet. Derfor har du brug for en våddragt. På den måde kan du holde varmen i længere tid og få udført det du skal. Det er også en god ide med en gummibåd til at bevæge sig rundt ovenpå vandet, og så selvfølgelig årer til at komme i bevægelse.

Masser af instrumenter

Standarden på cykel airbag har udviklet sig ekstremt hurtigt de seneste år. Men generelt har teknik udviklet sig rigtigt meget de seneste år. Det er også både kommunikationsudstyr og måleudstyr. Og det er svært at leve uden, når du først er begyndt at sætte dig ind i denne verden, hvor mulighederne er mange. Det er næsten umuligt at leve uden GPS navigation, vindmålere og alt det andet. Men du kan faktisk stadig få de gode gamle instrumenter også.

Udgivet i Skriv en kommentar

Kom lidt væk hjemmefra

Det kan være godt at trække stikket engang i mellem og komme lidt væk hjemmefra. Ofte bliver man bare fanget i hverdagens forpligtelser og man glemmer måske lige at standse op og tænke over tilværelsen. Det kan dog godt være at man er klar over dette, men det kan godt samtidig være svært at lave om på. Når man har muligheden for det, så skal man måske prøve at søge lidt væk hjemmefra, så man kan få et helt andet perspektiv. Måske skal man tage i sommerhus med familien, hvor man kan få tankerne på andet end de ting man beskæftiger sig med i hverdagen. Det kan både være godt for dig selv, men det kan også være godt for jer som familie at have noget kvalitetstid sammen. 

Lej et dejligt sommerhus i Danmark

Hvis man godt kunne tænke sig at tage i sommerhus, så er det bare med at komme i gang med at undersøge mulighederne for at leje sådan et. Der er sommerhus rundt omkring i Danmark, så er det bare med at lægge sig fast på et område, for derefter at finde det helt rette sommerhus. Der findes gode hjemmesider på internettet, hvor man kan danne sig et godt overblik over nogle af de sommerhuse der er til udlejning. Her kan vælge ud fra Danmarkskortet, så man ser sommerhuse i lige netop det område, som man er interesseret i. Det at man kan søge så specifikt gør søgningen lettere og skulle gerne spare dig for en del besvær.  Tjek det ud her hvis det lyder som noget for dig.

Find et sommerhus der matcher dine behov

Selvom du tænker I bare skal være afsted i en weekend eller måske en hel uge, så er det ikke ligegyldigt hvilket sommerhus I lejer. I har formentlig selv nogle ønsker til det sommerhus I ender med at leje. Måske skal der være gåafstand til strand eller by. Nogle kan have et ønske om at der er en stor have til sommerhuset, eller at der er aftensol på terrassen. Det er derfor det handler om at man ikke bare tager det første sommerhus man finder. Skal man finde et godt sommerhus, så kan det også kræve at man har lidt tålmodighed.

Planlæg jeres udflugter

Hvis man godt kunne tænke sig at opleve det område, som sommerhuset ligger i, så vil det være smart at lave noget benarbejde før man tager afsted. Man kan således undersøge cykelruter, hyggelige restauranter, byer i nærheden af sommerhuset eller noget helt fjerde. Det er egentlig bare de ting, som man godt kunne tænke sig at bruge tiden på, som man kan undersøge på forhånd. På den måde får man nemlig en fornemmelse for det område, som man kommer frem til.

 

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Står du og mangler penge til en ny cykel?

Det er slet ikke svært at forestille sig, at den nye cykel der står i vinduet hos cykelhandleren er den helt rette for dig, men når du kigger prisen, så er måske mindre fro? En ny cykel kan være lige præcis det du skal bruge, for at lette hverdagen og komme hurtigt fra A til B, eller komme ud i det fri for lidt ekstra luft væk fra hverdagens stress og jag. Uanset hvad der er dine ønsker og behov, så behøver du dog ikke gå forbi cykelforretningen, men i stedet låne penge online til at opfylde drømmen. sammenlign lån på navibanker.com/dk/ og find den mulighed der passer dig bedst muligt og som opfylder dine behov til en ny cykel, eller hvad du ellers lige står og mangler. 

Sammenlign og få det helt store overblik 

Der er mange lån rundt omkring i verden som du kan vælge at takke ja tak til. Der er dog også mange forskellige betingelser og krav der stilles, særligt i forhold til tilbagebetaling. Hvis du gerne vil danne dig det helt store overblik og finde frem til det helt rette lån online, så brug de forskellige sammenligningstjenester der findes derude. Se hvad der er billigst i den sidste ende og hvad der bedst muligt opfylder dine økonomiske behov samt muligheder. 

Betal hurtigt dine penge tilbage 

Nu du er flyvende på din nye cykel, så er der måske en hel del besparelser på brændstof eller offentlig transport som følge af den gratis transport rundt i hverdagen. Så kan du måske også spare lidt ekstra penge sammen og betale dit lån tilbage hurtigst muligt. Det er nemlig sådan, at det er din absolut bedst mulighed for at spare flest mulige penge. Jo længere tid du skylder penge ude i byen, jo flere penge skal du betale i renter og gebyrer. Så sørg for hurtigst muligt at betale tilbage og spar lidt ekstra. 

Læs alt det der står med småt 

Du skal kunne betale dine penge tilbage ud fra betingelserne. Hvis ikke du alligevel kan betale tilbage til tiden, så ender det først og fremmest med at blive meget dyrt, men det kan også komme til at skabe en del problemer for din økonomiske fremtid. Hold derfor styr på din økonomi, inden du siger ja tak til en lån online, også selvom du virkelig ønsker dig den nye og fede cykel, så ikke du kommer i problemer. 

Udgivet i Skriv en kommentar

3 ting at vide, når du cykler

En cykel er en fantastisk måde at komme rundt på. De er hurtige, de er sjove, og de er forholdsvis nemme at køre på. Cykler kan dog være farlige, og ikke kun i trafikken. Især hvis du er uden for byen. Der er mange forhindringer for at blive enige på vejen, og det er vigtigt at være opmærksom på alle potentielle farer, så du kan tage skridt til at undgå dem. Desuden er cyklisters sikkerhed et vigtigt spørgsmål, som bør overvejes af alle. Hvad skal man begynde med? Enhver cyklist skal have det rigtige udstyr. Så enkelt er det. Så husk at sikre dig, inden du begiver dig ud i naturen. Og for at hjælpe dig med det, vil vi i dette blogindlæg minde dig om et par ting, du skal holde styr på.

Fokusér på disse 3 ting

Som allerede nævnt er denne side af cykling ekstremt vigtig. Intet bør ignoreres eller afvises, når det kommer til sikkerhed. Først og fremmest har enhver cyklist brug for en hjelm. Det vil beskytte dit hoved i tilfælde af et fald eller kollision. Og hvis du synes, at hjelme er ubehagelige eller upraktiske, er du måske heldigere, end du tror. Airbags er en nyere teknologi, der bliver brugt i stedet for hjelme til rigtig mange cyklister, og de fleste af dem er ret tilfredse. Airbags er designet til at pustes op omkring hovedet og halsen i tilfælde af et fald eller kollision, hvilket giver stødabsorbering og støtte. Selvom de ikke er så almindelige som hjelme, tilbyder de endnu et lag af beskyttelse.

Det er også vigtigt at have de rigtige lygter på din cykel. Hvis du skal køre i svagt lys eller om natten, skal du bruge et forlygte og et baglys. Disse vil hjælpe dig med at se, hvor du skal hen, og de vil også gøre dig mere synlig for chauffører. Sørg for, at dine lys er lyse og lette at se. Udover den almindelige forlygte, bør du også inkludere egerlygter, som fastgøres til hjulets eger og blinker, når cyklen bevæger sig. Glem heller ikke pedallygter, som er monteret på pedalerne og hjælper rytteren med at blive set fra siden.

Hvordan kan du forbedre din synlighed på vejen endnu mere? Noget simpelt som at bære lyse farver kan gå langt. Det gør det nemmere for chauffører at se dig og kan hjælpe med at forhindre ulykker. Det er også en god idé at bære refleks udstyr, så du kan ses om natten eller under dårlige lysforhold.

Alt dette vil hjælpe med at holde dig sikker, mens du nyder udendørslivet. Held og lykke!

Udgivet i Skriv en kommentar

Få hjemmet gjort rent, mens du nyder en cykeltur!

Mens du nyder en velfortjent cykeltur, kan du få dit hjem gjort rent af professionelle fagfolk. Det betyder dermed også, at du slår to fluer med ét smæk. Når du allierer dig med Total Care er du sikret professionelle rengøringsløsninger med høj kvalitet og den “reneste” standard. Således står dit hjem altid snorlige og rengjort!

Lige så vigtigt, som det er at holde hjemmet rent, lige så vigtigt er det er at bruge cykelhjelm!

De fleste elsker at cykle og bruger cyklen som både motionsredskab og som transportmiddel – dog glemmer mange cykelhjelmen. Måske denne forglemmelse er bevidst, og at cykelhjelmen ikke ses som en nødvendighed. Dog kan det gå galt – også for den rutinerede cyklist. Man ved aldrig, hvornår uheldet er ude. 

Hvis du af forfængelige årsager fravælger cykelhjelmen, findes der heldigvis den usynlige udgave; nemlig cykelhjelmen med airbag, som er et oplagt og genialt valg! 

Og når nu vi dvæler ved forfængeligheden, er det også af forfængelige årsager, vi vælger at gøre hjemmet rent, når vi får gæster. Hvis du ønsker at vide mere om den professionelle rengøring og lære endnu mere om rengøring silkeborg, er du havnet det helt rette sted.

Find en rengøringsløsning der passer til dig!

Det handler om at finde en rengøringsløsning, der passer til dig, dit hjem og dine behov. Det kan eksempelvis variere hvor mange gange ugentligt, du ønsker at rengøringen udføres. Det kan være ganske fordelagtigt at sørge for rengøring i de tidsrum, du ikke er hjemme. Det kan eksempelvis være, når du er ude og dyrke din hobby, såsom mountainbike, eller når du er på arbejde. 

Der findes nemlig ikke noget bedre end at komme hjem til et skinnede og rent hjem! Gør dig selv den tjeneste og giv plads til meget mere hygge og forkælelse. 

Udgivet i Skriv en kommentar

Find den bedste løsning på motionscykel til den rette pris

At bruge en motionscykel eller fitnesscykel til den daglige træning er ekstremt populært. Det kan både være i træningscentret, men der er også rigtig gode muligheder for at anskaffe dig en til eget hjem.

Konditionstræning er vigtig

Som du kan læse på Kondition.dk er konditionstræning, hvor kredsløbet med hjertet, blod og lungerne på virkes ekstremt vigtigt. Dette både for dit daglige velvære, men også for at undgå sygdomme. En let og god måde at udføre din konditionstræning er via en motions- eller kondicykel. Altså en cykel hvor du kan træne indendørs. Og det kan ovenikøbet være en oplagt mulighed, at have en sådan cykel i dit hjem.

Tidssvarende motionscykel

Mange har ældre motionscykler stående i kældre eller garager. Men det kan i mange tilfælde være en rigtig god ide at rekvirere en nye og altså tidssvarende motionscykel. Du får nemlig meget bedre træningsmuligheder med en motionscykel, der har nogle ekstra features, og hvor kvaliteten er noget højere.

Hvad skal du være opmærksom på inden du køber

Når du skal vælge ny motionscykel er der selvfølgelig en række parametre, som du skal være opmærksom på, inden du træffer dit valg. Du skal først og fremmest gøre dit eget behov klart. Og med dette som udgangspunkt skal du kigge på ting som ydeevne, funktionalitet, kvalitet og brugervenlighed på de motionscykler, som du kan vælge imellem.

Tre typer cykler

Der findes i princippet tre slags motionscykler at vælge imellem, når du skal købe til dit hjem. Du kan vælge at købe en spinningcykel, hvis du vil have meget intens træning, eller en helt traditionel kondicykel, hvor det går lidt langsommere eller også en sidde-/liggecykel for mere stille træning.

Plads er en faktor

Inden du vælger hvilken slags cykel, som du vælger, skal du også have styr på hvor den skal stå i dit hjem, og om den skal have en permanent plads. For der nemlig stor forskel på hvor meget cykler fylder, og nogle kan være tunge at rykke rundt på. Så bor du i en mindre lejlighed, skal du nok finde en løsning, der er mere mobil. Men det er løsninger til alle behov.

Udgivet i Skriv en kommentar

Dette kan en cykelhjelm også bruges til

En cykelhjelm er brugbart til meget mere end at cykle med. En cykelhjelm er jo sådan set blot en beskyttelseshjelm, som er særligt god at cykle med på grund af sit design. Men der er altså mange situationer i hverdagen, hvor en cykelhjelm bestemt også er brugbar samt god at have på. Læs med her 

God til fysisk arbejde 

Hvis du laver fysisk arbejde i eksempelvis haven eller hjemmet, hvor der er mulighed for at slå hovedet, kan det være en god idé med en cykelhjelm. Så er du sikret for eventuelle ulykker, der kan være skadelige for hovedet. Den er dog også praktisk på andre måder, hvis du lige opgraderer den en anelse. Du kan fx montere noget beskyttelsesglas eller andet afskærmning, som går ned foran ansigtet. Dette trick kan være nyttigt, hvis du arbejder med save, hvor du kan få træsplinter i øjnene. Du kan dog også undersøge en rundsav test, så du kan finde den bedste rundsav, så afskærmning måske slet ikke er nødvendigt. 

Skøjter og rulleskøjter 

Når du står på skøjter eller rulleskøjter kan det altså være lige så fatalt at slå hovedet, som det kan, når du cykler. Der er naturligvis ikke lige så stor risiko for at blive påkørt af en bil i disse tilfælde, men til gengæld har du langt mindre kontrol over skøjter og rulleskøjter ned du har på din cykel. Derfor bør du altid have en cykelhjelm eller en cykelairbag på, når du står på skøjter eller rulleskøjter. Hvis du brækker en arm eller på anden vis slår din krop, kan din krop som regel godt hele sig selv – heldigvis! Men har du først slået hovedet, er der langt større risiko for, at du kommer til at leve med større eller mindre men resten af livet. 

Udgivet i Skriv en kommentar

Lær hvordan du kan beskytte din økonomi gennem aktier

Valuta er en flydende størrelse, hvilket betyder, at de penge, som man har siddende i banken kan stige eller falde i værdi i takt med valutaen. En måde at sikre sin økonomi på og endda ende med at gøre den mere værd er ved at lære, hvordan man kan investere i aktier. 

Hvorfor investere i aktier?

Mange forbinder investering med store startkapitaler, men det er ikke nødvendigvis rigtigt for mange. Stort set alle kan begynde at investere, og der er stor forskel på, hvor mange penge man investerer. Nogle vælger få aktier, som de investerer flere penge i, hvor andre deler deres investering op i flere forskellige aktier. Der er fordele og ulemper ved begge investeringteknikker, som er gode at overveje. Dog skal du vælge det, som du synes passer bedst til din økonomi. Du kan også bruge investering af aktier til at hjælpe dine børns økonomi. Nogle forældre vælger at investerer i aktier for deres børn, når de er små, så de stiger i værdi i takt med, at dit barn bliver ældre. Du kan læse meget mere om aktier og investering på denne hjemmeside

Hvad er de forskellige typer af aktier?

Når du er på udkig efter aktier at investere i, er det vigtigt, at du har styr på de 4 forskellige typer af aktier; Cykliske, defensive, vækst og value. 

Cykliske aktier følger som regel samfundsøkonomien. Det betyder, at når økonomien på landsplan trives, vil aktiens værdi stige. Derfor kan disse aktier opleve enorme signinger i værdi. 

Defensive aktier kommer som et resultat af dårligere samfundsøkonomi. De kaldes defensive, da de stiger, når flere vælger at sætte deres penge ind i banken, hvilket rammer de cykliske aktier. Altså vil du tit kunne opleve, at de stiger og falder på modsatte tidspunkter. 

Vækst aktier kommer fra virksomheder, som man forventer har en stabil stigning af omsætning over flere år. Disse aktier er oplagte til langtidsinvesteringer. 

Value aktier kommer fra virksomheder, som ikke forventes at stige i omsætning, men vender den negative kurve. 

Overvej andre investeringsmåder 

Aktier er ikke den eneste måde at investere ens penge på. Når du bestemmer dig for at investere, kan det være en fordel at undersøge forskellige investeringsmuligheder. Der er forskel på, hvad der passer til ens økonomi og levestil. Hvis du gerne vil have nemmere adgang til dine investeringspenge, kan det være en fordel at investere i kryptovaluta, hvor du nemt kan trække dine penge ud, når du skal bruge dem. Hvis du investerer dine penge for at gemme dem til fremtidige generationer, kan du overveje at investere i et hus. Huse ved bestemte lokationer stiger i værdi i takt med, at området bliver mere bebygget eller med mere natur. Fordelen ved at investere i et hus er også, at du selv kan nyde din investering. Der er mange måder at investerer på, hvilket er vigtigt at huske, når man starter op. Selvom du hører mere om specifikke metoder, betyder det ikke nødvendigvis, at de passer til dig.