Udgivet i

Cykelhjelm om halsen

Cykelhjelmen du spænder rundt omkring din hals, hedder Hövding Cykelhjelm. Cykelhjelmen til halsen findes i 2 versioner. Den gamle Hövding 2.0 og den nye Hövding 3.

En af de smarte ting, ved en cykelhjelm du spænder rundt omkring halsen, er at den ikke ødelægger din frisure. Halskraven (Hövding hjelmen) dækker først for dit hoved i det øjeblik at der sker en ulykke og at du vælter. Og når først uheldet er ude, er det nok ikke frisuren man er mest nervøs for.

Med en cykelhjelm der kun sidder rundt omkring halsen, er det også ofte en mere behagelig følelse at benytte cykelhjelm. Specielt om sommeren hvor det er varmt, kan det være skønt at få vind i håret, og ikke være tynget af en cykelhjelm der sidder på hovedet.

Er mere sikker end en traditionel hjelm

Mange vil nok spørge om en cykelhjelm man bare spænder fast omkring halsen, nu også er lige så sikker som en hjelm der sidder fast oven på hovedet. Og her er svaret et rungende JA. Test og undersøgelser, viser at en Cykelairbag er op til 8x mere sikker end en traditionel cykelhjelm. Og ikke nok med det, så er der også langt færre der får hjernerystelse, hvis de har benyttet en Hövding frem for en almindelig hjelm.

Er det ubehageligt at have en cykelhjelm til at sidde rundt om halsen?

Der vil altid være nogen der synes det er ubehageligt at 

have en cykelhjelm spændt rundt om halsen, lige som der er mange der ikke vil cykle med en traditionel 

cykelhjelm, fordi den er varm eller ikke sidder godt.

Men faktum er at langt de fleste der har kørt med 

hjelmen rundt om halsen, ikke ønsker at skifte tilbage igen. Der er faktisk mange der slet ikke har ville køre med cykelhjelm, før de fik muligheden med en hjelm der kun sad omkring halsen, og derfor ikke ødelagde frisuren.