Udgivet i

Kan Høvding cykelhjelm genbruges?

Der er mange der stiller spørgsmålet “Kan min Høvding cykelhjelm bruges, når den først har været pustet op?”

Der er mange der mener at selve hjelmen må kunne foldes sammen igen, og at gaspatronen kan udskiftes med en ny.
Men sådan forholder det sig desværre ikke. Når først din Høvding cykelhjelm har været udløst, kan den ikke genbruges eller repareres. Hjelmen skal destrueres som elektronikaffald i stedet for.

Hvorfor kan Høvding hjelmen ikke genbruges?

Når først Høvding hjelmen har været i brug, bliver den pustet op som man kender det fra en airbag i en bil. Hvis du nogensinde har set rettet i en bil, ved du også et det er ødelagt efter oppustning. Det er det samme med Høvding cykelhjelmen. Der er syninger der bliver revet i stykker, og der er risiko for at der er hul på posen der bliver blæst op. Elektronikken i hjelmen kan også have taget skade under styrtet eller påkørsel, og vil derfor kunne svigte næste gang uheldet var ude. Derfor skal du smide din udløse hjelm ud som elektronik affald, og så få købt dig en ny 🙂

Skal jeg selv betale for en ny hjelm?

Som udgangspunkt, skal du selv betale for en ny hjelm, hvis du har været ude for en ulykke og din hjelm er blevet udløst. Men det vil være en god ide at tage en snak med din forsikring, da de i de fleste tilfælde vil dække udgiften til en ny hjelm.

Hvis din hjelm derimod er udløst ved en fejl, skal du henvende dig til den forhandler, hvor du har købt din Høvding, og få oprettet em reklamationssag. Så vil Hövding Sverige i de fleste tilfælde erstatte hjelmen.